KOPPELEN INSTAGRAM
AAN FACEBOOK

Het is belangrijk dat de Instagram pagina is gekoppeld aan de Facebookpagina van je bedrijf/merk. Hierdoor kun je makkelijker content publiceren of advertenties maken voor beide kanalen.

Instagram koppelen via Facebook
Het is belangrijk dat je de bedrijfsbeheerder / eigenaar van de Facebookpagina bent. Zorg dat je een professioneel account hebt.

Klassieke Facebook Pagina (oude ervaring)

 1. Open je Facebook-pagina.
 2. Selecteer in het linkermenu Instellingen.
 3. Selecteer Instagram.
 4. Selecteer Account koppelen om een Instagram-account aan je pagina te koppelen. Zorg ervoor dat Toegang tot Instagram-chatberichten via het Postvak IN toestaan is ingeschakeld en klik vervolgens op Doorgaan. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Instagram-account in en selecteer Aanmelden.
  • Als je geen professioneel Instagram-account hebt, word je gevraagd je persoonlijke account om te zetten naar een professioneel account, dit is nodig.

 

Nieuwe pagina ervaring Facebook

 1. Schakel over naar je nieuwe pagina. (Rechtsboven op je profielfoto klikken, onder je naam “alle profielen bekijken” en vervolgens op jouw bedrijfspagina klikken. Ga vervolgens naar je pagina.
 2. Klik aan de linkerkant op je pagina.
 3. Klik in het linkermenu onder Professioneel dashboard en vervolgens op Gekoppelde accounts.
 4. Klik op Account koppelen om een account te koppelen. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je Instagram-account in en selecteer Aanmelden. Of klik op Koppeling controleren.

Mocht je er niet uitkomen kun je op de hulppagina’s van Facebook zelf kijken.

 

Facebook aan Instagram koppelen via Instagram

 1. Ga naar jouw Instagram profiel.
 2. Klik rechtsboven op de drie streepjes icon en klik vervolgens op de regel met het tandwieltje.
 3. Ga vanuit je Instellingen naar Account centrum (onderin in blauwe tekst).
 4. Klik op Account centrum instellen.
 5. Log in met jouw Facebook account of synchroniseer jouw bestaande account met Instagram. Belangrijk: (log in met jouw persoonlijke facebook account, waaraan jouw Facebook bedrijfspagina is gekoppeld)

 

Controleer of het koppelen gelukt is:

 1. Ga naar jouw Instagram profiel.
 2. Klik op Profiel bewerken.
 3. Bekijk bij de het blok Openbare bedrijfsinformatie bij de regel Pagina of de juiste Facebook pagina zichtbaar is. Als dit het geval is, is het koppelen gelukt.