SCHOONMAAK JE RIJK

Schoonmakend Nederland, de brancheorganisatie van schoonmaakbedrijven, had behoefte aan een landelijke arbeidsmarktcampagne om jongeren te enthousiasmeren een bijbaan te zoeken in de schoonmaak. Naar grote tevredenheid van de klant bedachten wij het concept en strategie van deze flitsende campagne, waarbij we zelfs zijn genomineerd tot arbeidsmarktcampagne van het jaar door de SAN.

Wat hebben we gedaan?

Concept
Grafisch ontwerp
Social advertenties
Content creatie
Influencermarketing
Website ontwikkeling
Visueel ontwerp website
Copywriting

Doelstelling 🎯

Awareness creëren bij jongeren dat een bijbaan in de schoonmaak interessant is. Bijvangst: conversies en sollicitaties.

Middelen 📱

We ontwikkelden het concept Schoonmaak je rijk, de bijhorende frisse huisstijl, website en een complete social media strategie inclusief influencermarketing.

Resultaten 🏆

Met de helft van het campagnebudget de (realistische) doelstellingen behaald!

Concept en branding op maat voor de doelgroep 👥

We beginnen bij het begin. Doelstellingen werden gemaakt om jongeren enthousiast te krijgen voor de schoonmaak. Wij bedachten het concept “Schoonmaak je rijk”. Het concept en benaming is actief, en is dubbelzinnig omdat rijk zijn naast geld ook als rijkdom geïnterpreteerd kan worden in de USP’s van werken in de schoonmaak (flexibele tijden, werken in de buurt, wekelijks uitbetaald, doorgroeimogelijkheden etc). De tone of voice werd bepaald en een bijpassende huisstijl werd ontwikkeld door Karel. Jonge frisse kleuren die ook eenvoudig geanimeerd konden worden, waardoor het zeer geschikt werd voor opvallende creatives voor TikTok, Snapchat en Instagram.

SAN Accent 🎖️

Met als kers op de taart hebben we met Many More voor deze campagne een eervolle vermelding gekregen in het SAN Accenten boek van 2022: Stichting Adverteerdersjury Nederland. Trots dat we met deze campagne tussen campagnes van o.a. Jumbo, PostNL, Postcodeloterij en andere grote merken en campagnes mochten staan!

Wil jij ook scoren met je campagne?

Dat lijkt me wel wat! 🏆
“WE HEBBEN MET ALLEEN MAAR PROFESSIONALS TE MAKEN
IN DIT TEAM!”

– Ilse Vanhijfte
Schoonmakend Nederland

“WE HEBBEN MET ALLEEN MAAR PROFESSIONALS TE MAKEN
IN DIT TEAM!”

– Ilse Vanhijfte
Schoonmakend Nederland

Miljoenen vertoningen, tienduizenden clicks en duizenden leads! 📈

Het primaire doel was awareness, het genereren van zo veel mogelijk vertoningen bij de juiste doelgroep. We ontwikkelden een website als landingspagina waar de USP’s van werken in de schoonmaak fris en jeugdig worden gepresenteerd. De creatives werden voorzien van duidelijke CTA’s (call to actions) en dat zorgde voor tienduizenden klikken naar de website. Bij de eerste flight (september 2022) vloeiden zelfs duizenden sollicitaties voort uit de awareness campagne, lekkere bijvangst!

Ga naar Schoonmaakjerijk.nl

Meten = weten, A/B-tests tot in de puntjes! 🎯

Bij een landelijke campagne komen ook veel cijfers en statistieken kijken, waar we veel informatie uit konden halen. Met de inzet van 6 platformen (TikTok, Snapchat, Instagram, Facebook, Google & Spotify) vergaarden we veel data. vergaarden we veel data. De een deed het beter op het gebied van vertoningen, de ander behaalde veel meer klikken of leads. Ook maakten we meer dan 20 creatives (video’s, afbeeldingen, staand liggend, en diverse copy) waarmee we uitgebreid hebben getest om erachter te komen welke het beste presteerde. Op deze manier konden we de campagnes dermate optimaliseren, om in de toekomst nóg betere resultaten te halen.

“Met de helft van het campagnebudget de (realistische) doelstellingen behaald!”

In 2023 volgen nieuwe flights/campagnes, waarbij we learnings hebben getrokken uit de eerste succesvolle campagnes. Op naar Many More resultaten en successen voor de schoonmaakbranche!

0
Vertoningen
0
Clicks
0
+
sollicitaties

Campagne creatives (TikTok)

@schoonmakendned Volg deze 3 stappen en heb meer tijd voor leuke dingen! Stap 1: Solliciteer in de schoonmaak 📩 Stap 2: Ga aan de slag bij een locatie bij jou in de buurt 📍 Stap 3: Schoonmaak je rijk! 🤑 #schoonmakendnederland#fyp#schoonmaken#schoonmaakjerijk#werk#cleaning ♬ origineel geluid - Schoonmakend Nederland
@ninachloedewal Werk op super toffe locaties als de Ziggo Dome met gezellige collega’s en verdien ook nog eens leuk wat bij! Meer weten over werken in de schoonmaak? Check de link in mijn bio! #schoonmaakjerijk ♬ run it by chris brown remix - tolutaukoulalover911

Schoonmakend Nederland ging voor Many More resultaat.
Jij ook? 🚀

Heb jij ook (marketing) doelstellingen waar je eens graag met ons over spart? Wij laten ons graag uitdagen door jouw doelen, dus de koffie (of biertje) staat altijd vrijblijvend voor jou klaar!

Maak een afspraak 🚀

Schoonmakend Nederland ging voor Many More resultaat.
Jij ook? 🚀

Heb jij ook (marketing) doelstellingen waar je eens graag met ons over spart? Wij laten ons graag uitdagen door jouw doelen, dus de koffie (of biertje) staat altijd vrijblijvend voor jou klaar!

Maak een afspraak 🚀